Alacant

Llibertat amb càrrecs per al president de la Diputació d'Alacant i els tres regidors d'Oriola

L'operació policial sobre un presumpte cas de corrupció a Oriola, a la comarca alacantina del Baix Segura, s'ha tancat amb 11 detinguts. Un d'ells, el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, del PP. Després de passar 12 hores en dependències policials, Ripoll va quedar en llibertat ahir al vespre, però els pròxims dies haurà de declarar com a imputat davant el jutge. També han quedat en llibertat, segons fonts municipals, els tres regidors d'Oriola detinguts, també del PP, però no se sap si amb càrrecs o sense. El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha insistit a demanar respecte a la presumpció d'innocència per Ripoll i la resta d'imputats.

Actualitzat
El president de la Diputació d'Alacant (i també president del PP a Alacant), José Joaquín Ripoll, ha estat detingut i posat en llibertat dotze hores després, dins d'una operació policial de la Fiscalia Anticorrupció en la qual també s'han arrestat tres regidors d'Oriola i que s'ha tancat amb un total d'onze detinguts.

Ripoll ha estat traslladat a la comissaria del barri de Benalua a les tres de la tarda perquè prestés declaració. I n'ha sortit a les vuit, en llibertat i amb càrrecs, segons fonts policials. A banda de Ripoll, han quedat en llibertat Manuel Abadía, regidor de Serveis i Infraestructures Urbanes, i Antonio Rodríguez, regidor de Pedanies. L'últim a quedar en llibertat ha estat el tercer regidor detingut, Ginés Sánchez, titular de Medi Ambient.

El jutjat número 3 d'Oriola investiga una suposada trama de corrupció vinculada al contracte per a la recollida i la gestió de la brossa a la comarca del Baix Segura durant 20 anys i amb un import que frega els 400 milions d'euros.

Una adjudicació molt polèmica des que l'anterior titular, Àngel Fenoll, va gravar converses amb els implicats en la concessió i va amenaçar de fer-les públiques pel temor de perdre el contracte. Finalment el pla de residus es va concedir a un altre empresari, Enrique Ortiz, màxim accionista de l'Hèrcules Club de Futbol, i implicat en el "cas Gürtel" per presumpte finançament il·legal del PP.

El jutge i el fiscal investiguen presumptes suborns, prevaricació i tràfic d'influències.

Rivalitat pel lideratge del PP valencià


La consigna al PP valencià és demanar prudència, com ha fet el president Camps que ha fet una crida a tenir "prudència i responsabilitat" fins que no s'aclareixin els fets. Tot i les declaracions, no hi ha hagut cap paraula de suport per a un enemic intern, Ripoll, que fins ara ha aprofitat el "cas Gürtel" per minar el lideratge de Camps i que ara ha estat detingut com a sospitós de corrupció. José Joaquín Ripoll que és el líder del sector zaplanista i amb la detenció pot veure com se li escapa l'última oportunitat per rellevar el president perseguit pel cas dels vestits i el finançament il·legal d'un partit, el PP, en el qual també va participar l'empresari de la brossa, Enrique Ortiz.

Abans de les detencions, la policia ha escorcollat la seu de la Diputació d'Alacant, el domicili particular del seu president, l'Ajuntament d'Oriola i una de les empreses del constructor adjudicatari Enrique Ortiz,
Un fort desplegament policial ha envoltat l'Ajuntament d'Oriola, on no s'ha permès l'entrada dels funcionaris. Els agents han escorcollat les regidories de Foment i Urbanisme acompanyats per diversos regidors i el secretari municipal.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut