Tarragona

Un grup d'aventurers crea una nova ruta de "geocaching" al Tarragonès

Una família de Tarragona ha creat una ruta temàtica de "geocaching" a Tarragona. El "geocaching", altrament dit "recerca de tresors", és un joc d'aventures familiar en què els participants busquen tresors amagats per la natura. La idea bàsica és que els mateixos participants amaguen tresors per tot el món, compartint les coordenades dels amagatalls a internet, amb la intenció que altres companys "geocachers" es llancin a la recerca del teu tresor. Amb l'ajuda d'un dispositiu GPS, els aventurers busquen el possible amagatall, que conté una gran varietat de recompenses.

Actualitzat
Entre les recompenses, podem trobar llibres, jocs, CD o fins i tot diners. Tot el que es demana al visitant és que, si ells agafen una mica del tresor, deixin una recompensa similar a canvi. Amb la recompensa, s'inclou un llibre de visites on els aventurers deixen constància de les seves troballes.

Aquesta recerca de tresors ja té deu anys. La globalització i internet han permès que milions de persones de tot el món comparteixin l'afició de buscar objectes a través de les coordenades que es faciliten. Hi ha més d'un milió de "cachers" (tresors) amagats arreu del món. El més habitual és que es practiqui a la muntanya, però també s'han creat moltes rutes urbanes. És el cas de la nova ruta modernista creada a Tarragona per una colla d'amics aficionats a la recerca de tresors. Per tal de promocionar el turisme a la zona, els "geocachers" tarragonins han creat aquesta ruta, que transcorre entre Tarragona i Reus, per donar a conèixer elements del modernisme. Amb aquest mitjà s'incita els estrangers a descobrir Reus i Tarragona d'una manera diferent, és a dir, a canviar la tradicional guia de viatges per unes coordenades i unes pistes.
Anar al contingut