Lleida

Els pagesos catalans han de recórrer a temporers d'altres països malgrat la crisi

Malgrat la crisi, de cada vuit parats que han rebut una carta del Departament de Treball per anar a collir fruita aquest estiu a Lleida, només un ha respost positivament. També com altres anys, moltes persones arribades d'altres països viuen en condicions precàries a l'espera de ser contractades.

Actualitzat
La temporada de la fruita a Catalunya va de maig a octubre i és quan els pagesos necessiten contractar més treballadors temporers. L'atur a l'Estat és molt elevat i malgrat això els pagesos a vegades tenen problemes per trobar mà d'obra local.

Per això, Unió de Pagesos, des de fa vint anys, ha de recórrer i contractar en altres països treballadors que vénen cada estiu i que després tornaran al seu país un cop acabada la temporada.

Aquest estiu s'esperen firmar uns 9.000 contractes i el Servei d'Ocupació de Catalunya ha ofert tots aquests contractes a aturats del territori. S'han enviat unes 8.000 cartes que oferien llocs de treball i, tot i la crida, només un miler de persones han donar una resposta positiva. Majoritàriament també és població immigrant que ja viu aquí i s'ha quedat sense feina, com per exemple en Milton, que era electricista i en no trobar feina de la seva professió ha anat a collir al camp.

Tot i que l'oferta creix de cara a l'estiu, els sindicats recomanen que els treballadors no vinguin sense feina com han fet els qui s'esperen acampats en condicions precàries al voltant dels camps de fruiters, fins i tot des de fa tres mesos, per ser contractats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut