janquim

Un nou web ofereix una eina a les ONG per aconseguir donatius

Facilitar a les ONG l'obtenció de petits donatius és la idea de migranodearena. La idea de Twitter és oferir una eina potent que aporti esperança. Són només dos exemples d'una possibilitat real que internet ofereix perquè gràcies a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) les ONG trobin maneres de contactar amb els ciutadans que els poden donar suport.

Actualitzat
Des d'avui funciona un nou web dedicat a obtenir finançament per a les ONG a través d'internet: les microdonacions en línia són el punt clau de migranodearena, un web que es proposa contribuir a finançar projectes diversos.

La seva idea és donar suport a projectes de dimensió reduïda que només necessiten petites quantitats per tirar endavant perquè els de més abast solen trobar maneres d'interessar la població amb campanyes de comunicació.

El nou web, segons que informa xarxanet.org, permet que qualsevol ONG s'hi registri, hi pengi els seus projectes i miri d'aquesta manera d'obtenir petits donatius que l'ajudin a dur a bon port la seva proposta. Els usuaris poden comprovar quants recursos ha obtingut cada projecte i decidir a on volen fer el seu donatiu, de forma segura i a través d'internet, amb el número de la targeta (de la mateixa manera que es fan moltes compres d'entrades i reserves d'hotels a través de la xarxa).

L'esperança de Twitter

Per la seva banda, un lloc tan popular i d'abast mundial com la xarxa social Twitter, especialitzada en missatges que no excedeixin els 140 caràcters, també ha creat una eina per posar tot el seu potencial de difusió a disposició de les ONG.

Es tracta de Hope140 (la traducció de "hope" és "esperança"), una solució que pretén recollir les iniciatives i campanyes que les diferents organitzacions volen escampar a través d'internet.

De moment, com explica el periodista Javier Yohn a la xarxa "Nacion Red", ja hi ha unes quantes campanyes que compten amb el suport de Hope140 com ara la lluita contra la malària, la reconstrucció d'Haití i la recaptació de fons del cercador Bing per a tres ONG que es dediquen a la protecció del medi ambient, tot i que algunes sembla que ja s'havien activat molt abans que aquesta eina es posés en funcionament.

Anar al contingut