janquim

ERC obre un web perquè els ciutadans aportin idees al seu programa electoral

Esquerra Republicana de Catalunya s'afegeix al corrent dels partits polítics catalans que els empeny a recórrer a internet per provar d'acostar-se als ciutadans i aconseguir la seva participació, en un clima de desafecció i mentre les previsions apunten a una abstenció important en les pròximes eleccions.

Actualitzat
Si el PSC planteja un concurs perquè els ciutadans escullin el nom d'un web que vol ser una plataforma social pròpia i CiU llança un concurs perquè els simpatitzants personalitzin la seva emoticona, ERC fa un pas més i proposa a la ciutadania que participi en l'edició del seu programa electoral.

Això es fa a través d'un web específic que exposa el programa dividit per apartats temàtics. Tothom que vulgui fer-hi aportacions només hi ha d'entrar i escollir sobre quina matèria vol enviar una proposta. L'eina funciona de tal manera que és possible escriure sobre el text provisional que ja existeix per esmenar-lo o substituir-lo.

Filtre polític

Com expliquen fonts d'aquesta organització al 3cat24, a partir d'aquí l'aportació serà revisada per un equip del partit: "Com és lògic, el programa que al final presentem haurà d'estar d'acord amb la nostra ideologia", assegura Ignasi Llorente.

Edgar Rovira, que comenta l'actualitat política al seu blog, considera que l'aposta és interessant però té dubtes sobre la viabilitat d'aquest procediment de recollida de les aportacions i sugereix que es podria haver recorregut a una fórmula de votació de manera que les diverses propostes estiguessin a la vista i els usuaris del web hi poguessin dir la seva. Això no és així i les aportacions personals queden ocultes, només les poden veure els responsables del web.

Respostes en comptes de premis

Llorente admet que no podran acceptar totes les propostes que rebin, perquè el partit té una línia que vol mantenir, però el seu compromís és molt contundent: "Pensem contestar a tothom".

Un detall que val la pena fer constar és que aquest projecte demana col·laboració sense oferir premis ni recompenses. Sigui com sigui, sembla clar que els partits polítics catalans estan ben decidits a recórrer a les eines que internet proporciona, sobretot en el seu intent d'aconseguir una participació més elevada en els comicis i una més gran implicació ciutadana en el procés.

Anar al contingut