Tarragona

Noves excavacions a la catedral de Tarragona per trobar l'estructura del temple d'August

La catedral de Tarragona ha enfilat les obres de la quarta fase de rehabilitació. Un període que s'aprofitarà per excavar en una zona on hi ha indicis que s'hi podrien trobar elements de l'estructura del temple d'August, un edifici de vuit columnes representat en monedes del segle I després de Crist. Tot i que es té molta informació del temple i la seva ubicació, fins ara mai s'ha pogut trobar físicament. Per aquest motiu, els arqueòlegs han aixecat el terra de la catedral, un total de 62 lloses que han estat numerades per tornar-les a col·locar a finals de juliol, quan l'excavació hagi acabat.

Actualitzat
La nau central de la catedral de Tarragona estarà tancada al públic durant tot el temps que durin els estudis. Els arqueòlegs aprofiten que han començat les obres de restauració de l'interior del temple per començar l'excavació, que tindrà una profunditat d'entre un metre i setanta i tres metres.

Fins ara, s'han descobert vint i cinc metres quadrats de sòl calculant que, travessant el rectangle, hi pot haver els fonaments de la façana del temple d'August, just al subsòl de la nau central de la catedral. Andreu Muñoz, codirector de les excavacions de la catedral, ha afirmat que aquesta és una oportunitat única per fer la cronologia de la part alta de la ciutat. L'excavació la fan conjuntament l'arquebisbat, l'Ajuntament i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut