Barcelona

Arranca el festival de Cap Roig, una de les moltes i variades propostes per a les nits d'estiu

El juliol marca el tret de sortida per a un gran nombre d'activitats cridades a entretenir-nos durant els mesos d'estiu i aquest cap de setmana és dia d'estrena per a molts festivals o cicles. És el cas del Festival Jardins de Cap Roig, que enceta una llarga programació amb doble actuació: Los Chicos del Coro i Rufus Wainwright. També el Palau de la Música estrena aquest cap de setmana una nova proposta per a les nits d'estiu. En els pròxims dies s'hi sumaran altres activitats, com el cinema a la fresca del castell de Montjuïc, el cicle de música de la Pedrera o els festivals de Peralada i Porta Ferrada.

Actualitzat
Calella de Palafrugell ja respira ambient d'estiu i música. El primer li aporta la calor d'aquests dies i l'inici del primer període de vacances. La música li posa a partir d'aquest divendres el festival Jardins de Cap Roig. Los Chicos del Coro i el cantant novaiorquès Rufus Wainwright inauguren aquest certamen, que enguany oferirà 26 propostes i espectacles diferents amb noms destacats i variats com The Beach Boys, Sinéad O'Connor, Ainhoa Arteta, Yousson N'dour, Gotan Project, Antonio Orozco, Macaco o Diego el Cigala, entre molts d'altres. Alguns concerts, concretament el de Julio Iglesias i el de Diana Krall, ja tenen les entrades exhaurides.

És el primer dels tres grans festivals d'estiu empordanesos a arrencar però en les pròximes setmanes s'hi sumaran els de la Porta Ferrada i el de Peralada, tots dos també amb una àmplia oferta.

El carismàtic Jaume Sisa ha obert aquest dijous a la nit el cicle de concerts que el Museu d'Història de Catalunya ha programat com a complement a l'exposició "La Nova Cançó". Tots els dijous d'estiu, la terrassa del museu acollirà fins a onze actuacions de veterans cantautors i també de nous intèrprets considerats els hereus del moviment de la Nova Cançó, com ara Roger Mas, Sanjosex i Mazoni.

El Palau de la Música se suma aquest any a l'empresa d'amenitzar les caloroses nits d'estiu de Barcelona amb un cartell de concerts per tot el mes de juliol. D'altres punts emblemàtics de la ciutat que també ofereixen música com a recepta per fer passar millor les nits d'estiu són la Pedrera, el Palau Robert, el Poble Espanyol o el CaixaForum. No són els únics, n'hi ha molts d'altres i, entre els quals, el Cicle Música als Parcs, que des del passat mes de juny i fins a finals d'agost ofereix concerts gratuïts de música clàssica, jazz i sarsuela a vuit espais verds de la ciutat.

No tot és música, també hi ha propostes de cinema a la fresca, com el Festival Sala Montjuïc. La vuitena temporada de la mostra de cinema a l'aire lliure als emblemàtics fossars del Castell de Montjuïc s'ha convertit ja en un clàssic de les nits d'estiu a Barcelona.

Ni tot és Barcelona, ciutats com Sabadell ofereixen una àmplia programació d'activiats al llarg de l'estiu, en el cas de la cocapital vallesana sota el format Festival 30 Nits. I a tot plegat se li han de sumar les festes majors de molts municipis de Catalunya i els certàmens que setmana a setmana porten propostes.

Les propostes per aquest cap de setmana

En els pròxims dies, per exemple, podem gaudir de la música indie al festival Faraday de Vilanova i la Geltrú. O de més de 70 actuacions musicals, totes de franc, amb motiu de la tercera edició de Montjuïc de Nit. I més música, en aquest cas al certamen Vijazz de Vilafranca del Penedès, on se'ns proposa conèixer els millors vins i caves del Penedès a ritme de Jazz.

A Tiana, al Maresme, el controvertit còmic italià Leo Bassi actua aquest divendres en el marc del Festival de Circ d'aquest municipi que s'allargarà fins diumenge. El Festival de Teatre i Animació al Carrer de Viladecans, al Baix Llobregat, presenta 30 companyies, la majoria catalanes i espanyoles, que oferiran tot tipus d'arts escèniques a l'aire lliure.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut