janquim

El govern presenta una versió nova del paquet de programari lliure per a empreses

La secretaria de Telecomunicacions del Govern actualitza aquest juliol el paquet d'einesTIC que està a disposició de les empreses catalanes des de març de l'any passat.

Actualitzat
Aquest paquet consisteix en un conjunt d'elements de programari, provinents del programari lliure, i té uns requeriments de maquinari modestos, de manera que sigui possible incorporar-los a ordinadors de baix cost.

Com que s'adreça a tothom és multiplataforma i permet descàrregues des de Windows. MacOS i Linux (Ubuntu i Linkat).

Inclou un programari base amb l'OpenOffice, el Mozilla Firefox i el Mozilla Thunderbird, una eina de gestió empresarial basada en l'Abanq, l'Openbravo POS com a terminal de punt de venda i diverses utilitats com ara el GIMP i el PDFCreator.

La nova versió d'aquest juliol afegeix el suport per a l'emissió de factura electrònica, un suport multiidioma, a més de versions actualitzades dels programes de referència. Entre aquestes millores hi ha la integració amb el formulari web de la declaració trimestral d'IVA, l'exportació de llistats de factures rebudes i emeses en formats diferents i un avenç en el sistema de còpies de seguretat.

EinesTIC compta amb una seixantena d'entitats col·laboradores entre empreses i associacions i col·legis professionals i se n'han fet quasi vint mil descàrregues, la majoria des de Windows però prop del 13% des de GNU/Linux.

La nova versió d'EinesTIC es presenta la setmana vinent en un acte que tindrà lloc a la seu de Governació.

Anar al contingut