Madrid

Zapatero valora la sentència sobre l'Estatut: "Objectiu aconseguit"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha parlat sobre la sentència de l'Estatut tres dies després que l'alt tribunal ha dictat sentència i ha conclòs: "Objectiu aconseguit". Zapatero ha indicat que la sentència garanteix el 90% del text estatutari i, per tant, considera que s'ha obtingut el resultat esperat. Zapatero ha dit que es tracta d'"una sentència per a la tranquil·litat" que demostra que l'Espanya constitucional és "forta i integradora". El president del govern espanyol ha confirmat que es reunirà amb Montilla per analitzar la decisió del TC, alhora que ha demanat temps als líders catalans perquè es llegeixin la sentència.

Actualitzat
Zapatero ha parlat des de La Moncloa sobre la sentència del Constitucional sobre l'Estatut i després de recordar que alguns deien que "Espanya es trenca" i d'altres denunciaven que era inconstitucional s'ha demostrat que la llei catalana és en un 90% constitucional. "Molt bé, objectiu aconseguit", ha valorat el president del govern espanyol, que va prometre donar suport a l'Estatut que sortís del Parlament català.

El president del govern espanyol s'ha mostrat satisfet per la sentència. Ha valorat que la sentència garanteix el "màxim nivell d'autogovern" que Catalunya ha tingut mai en la seva història i ha puntualitzat que, tot això, dins de "l'Espanya constitucional".

Fi a la descentralització

Zapatero ha afegit que la sentència de l'Estatut suposa la "fi de tot el procés d'ampliació de la descentralització política" d'Espanya i, per tant, tanca la porta a qualsevol ampliació de l'autogovern. El president del govern espanyol també ha indicat que s'ha demostrat que "l'Espanya constitucional és forta i integradora".

Missatge de serenitat per als partits

En la seva compareixença, el president del govern espanyol també ha demanat als partits catalans que es prenguin el temps necessari per llegir la sentència i reflexionar-hi i ha vaticinat que, quan ho facin, s'adonaran que el 90% de l'Estatut és constitucional i amplia l'autogovern.

Reunió amb Montilla


Zapatero ha confirmat que es reunirà amb Montilla un cop se sàpiga el text íntegre de la sentència de l'Estatut i ha mostrat el seu compromís de reforçar el desenvolupament del text. Ha deixat la porta oberta al fet que es pugui recuperar a través de lleis alguna de les qüestions que preveia l'Estatut i que ha estat tombada en la sentència del Constitucional.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut