Barcelona

ICV diu que "l'última paraula la té el poble català" i proposa un referèndum

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, proposa fer un referèndum perquè els catalans puguin dir si accepten la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. Herrera creu que Madrid ha de veure clarament que la reacció a Catalunya no és un simple foc d'encenalls, i ha carregat contra PP i PSOE perquè han minimitzat la trascendència de la decisió de l'alt tribunal. Per ICV, l'última paraula la té el poble català.

Actualitzat
Per Iniciativa per Catalunya, la sentència ha estat la manera que han tingut els membres del Tribunal Constitucional de legitimar-se, i creuen que el que cal ara és una resposta unitària de totes les forces polítiques. Per això, el secretari general d'ICV proposa fer un referèndum perquè els catalans puguin dir què en pensen. I és que "creiem que l'última paraula la té el poble", ha manifestat Herrera. A més, ha afegit: "El poble ha de tornar a opinar."

En aquest sentit, el secretari general d'ICV considera que Madrid ha de veure clarament que la reacció a Catalunya no és un simple foc d'encenalls o "la simple expressió d'uns dies per després tornar a la normalitat". A més de carregar contra PP i PSOE perquè han minimitzat la trascendència de la decisió del TC, Herrera creu que tot plegat es tracta d'"un xoc de legitimitats" entre el Constitucional i el poble català".

Tot just s'ha donat a conèixer la sentència, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ja va fer una crida a la cohesió política i la mobilització ciutadana davant d'una sentència del TC "més il·legítim de la història" que ha jugat a fer política i trenca un Estatut votat pel poble català. En declaracions als mitjans, Herrera criticava l'estratègia del PP per intentar obrir una bretxa al país fomentant l'anticatalanisme a través de la instrumentalització del TC. Herrera reiterava la proposta de la convocatòria d'un nou referèndum sobre l'Estatut de Catalunya perquè "el poble s'hi pronunciï i digui que aquest Estatut retallat no és nostre".

El dirigent ecosocialista va reclamar també una resposta "ferma i unànime" per part de polítics i ciutadans, ja que el problema que suscita la sentència és "democràtic greu". Per Herrera, la sentència ha topat amb la voluntat popular ratificada a les urnes i per això aspira que tot el país, els catalans, els catalanistes i les forces polítiques, hi estiguin a l'altura.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut