Barcelona

La manifestació unitària contra la sentència serà el 10 juliol sota el lema "Som una nació. Nosaltres decidim"

La manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut es farà, definitivament, el 10 de juliol. Òmnium Cultural l'ha convocat formalment amb els sindicats i l'Institut d'Estudis Catalans. La marxa començarà a les sis de la tarda des del Passeig de Gràcia amb Diagonal. Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall ja han dit que s'adhereixen a la manifestació.

Actualitzat
Dissabte 10 de juliol, a les sis de la tarda. Aquesta és el dia i l'hora de la convocatòria de la manifestació en resposta a la sentència del Constitucional. La marxa començarà al Passeig de Gràcia amb Diagonal i els organitzadors esperen el màxim de participació no només per defensar l'Estatut, segons diuen des d'Òmnium Cultural, sinó també per dignificar la voluntat del poble de Catalunya expressada en referèndum. El lema de la manifestació en contra de la sentència del Constitucional serà: "Som una nació. Nosaltres decidim."

Una marxa "contundent" per expressar el sentiment del poble

L'expresident de l'entitat cultural catalanista Òmnium Cultural, Jordi Porta, en roda de premsa amb l'actual presidenta, Muriel Casals, ha presentant els detalls de la manifestació que serà "contundent" i prèvia a la resposta política, segons han dit. "La manifestació no resoldrà el problema, ho sabem. Però expressarà el sentiment del poble. Cal", ha dit Porta, que ha comparegut al costat de Casals, representants sindicals i el president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, davant dels mitjans de comunicació i representants dels partits pro Estatut.

Els expresidents s'hi sumen


Entre les adhesions que ha rebut la convocatòria d'Òmnium Cultural hi ha les dels dos expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall, entitats cíviques i culturals, i partits polítics.

Els sindicats

Des d'UGT, Josep Maria Àlvarez ha fet una crida no només per l'Estatut, sinó també per l'autogovern. "Demanem a la gent que no es quedi a casa, ho hem dit quan s'estava discutint l'Estatut: aquí no només ens juguem la nació, la llengua, la bandera, que també, sinó que ens estem jugant les escoles, els serveis sanitaris i els serveis socials, etc". Tant la UGT com CCOO han demanat "unitat política" i una gran mobilització de la societat civil.

També l'actual president català, José Montilla, en la seva primera reacció institucional a la sentència, ja va cridar ahir la ciutadania a sumar-se a la mobilització. També van cridar a la unitat i a la mobilització les formacions polítiques que van donar suport a l'Estatut.

Per acabar, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que ha reunit d'urgència aquest matí la mesa del Parlament, també ha conformat que la cambra catalana se suma a la crida del president català a una mobilització contra la sentència.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut