Barcelona

Mas urgeix Montilla que avanci les eleccions si el Constitucional limita l'Estatut

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha reclamat aquest dissabte al president de la Generalitat, José Montilla, que convoqui eleccions "com més aviat millor" si, com s'espera, el Tribunal Constitucional dictamina sobre l'Estatut la setmana que ve i en limita l'abast. Mas també ha revelat que ha mantingut contactes "discrets" amb Montilla per perfilar una resposta conjunta davant d'una sentència contrària a la norma catalana.

Actualitzat
El líder nacionalista, que fins ara no havia demanat que s'avancessin les eleccions, ha assegurat que no es tracta d'una petició d'eleccions anticipades, sinó que respon a la necessitat que hi hagi un "govern nou, amb majoria forta al Parlament avalada pel vot popular, i amb quatre anys per davant per poder organitzar la resposta que calgui". Per Mas, no tindria sentit esperar a convocar eleccions fins a finals del mes de novembre si l'alt tribunal dicta una sentència que retalli l'Estatut.

Contactes "discrets" amb el president Montilla

El president de CiU també ha revelat que en els últims mesos ha mantingut diversos contactes "discrets" amb el president Montilla per tal d'estudiar i perfilar una resposta conjunta davant d'una possible sentència adversa a l'Estatut. Tot i això, Mas ha volgut deixar clar que aquestes converses han estat preliminars i que no han fixat res concret.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut