Barcelona

Justícia dóna per tancades les tasques d'identificació a l'espera de confirmar la identitat de l'última víctima

Justícia dóna per tancades les tasques d'identificació de les víctimes de l'atropellament. Després de la confusió inicial i contràriament al que s'havia anunciat en un primer moment, les proves d'ADN han permès als forenses determinar que són 12 i no 13 les víctimes mortals de l'atropellament ferroviari de Castelldefels la nit de Sant Joan. Ara només queda confirmar la identitat d'una noia de 30 anys de nacionalitat romanesa.

Actualitzat
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha donat per tancat el procés d'identificació de les víctimes de l'atropellament de Castelldefels. Finalment, les proves d'ADN amb què han treballat els forenses les últimes hores els han permès confirmar que les víctimes eren 12 en lloc de 13, com es deia fins al moment. Aquest dissabte s'han pogut identificar dues víctimes més, un noi equatorià de 18 anys, i un home colombià de 33 anys.

Ara només resta pendent la confirmació de la identitat de la dotzena víctima. Hi ha indicis que apunten a una dona d'uns 30 anys de nacionalitat romanesa. En el seu document d'identitat no hi consten les empremtes digitals i tampoc té familiars aquí, de manera que s'ha demanat la col·laboració de la Interpol i de les autoritats del seu país perquè facin arribar les empremtes i, si és possible, dades genètiques. Un cop tot plegat estigui contrastat, el procés haurà acabat definitivament.

Ara, però, cal encara reconstruir els cossos, i fins que això no acabi, les famílies no podran rebre les restes mortals dels parents perduts en l'accident.

La consellera Tura també ha explicat que el ball de xifres s'ha produït perquè se sospitava que dues de les restes mortals de les persones atropellades eren de dos germans bessons, però finalment les proves d'ADN han certificat que es tractava d'una mateixa víctima. La possibilitat que hi hagués dos germans bessons entre les víctimes de l'accident es va tenir en compte després que una de les famílies que va acudir a la Ciutat de la Justícia digués que buscava dos germans bessons entre els desapareguts.

Montserrat Tura, que ha anunciat que segurament no tornarà a comparèixer, també ha informat que la Generalitat ha posat un telèfon directe d'ajuda als familiars de les víctimes.

Els ferits evolucionen favorablement

Paral·lelament, els deu ferits en l'accident de Castelldefels que segueixen ingressats evolucionen favorablement. Segons el balanç facilitat per la Conselleria de Salut, actualment hi ha dues persones en estat greu, dues de menys greus i sis ferits lleus.

Homenatge a les víctimes
La comunitat equatoriana ha celebrat un acte d'homenatge a les víctimes de l'accident a l'Arc de Triomf de Barcelona. Organitzat per l'ambaixada de l'Equador, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat. En l'acte, al qual han assistit una cinquantena de persones, s'ha pogut sentir l'himne de l'Equador, país d'on eren originàries la majoria de les víctimes. L'acte ha acabat amb un emotiu minut de silenci i una ofrena floral.

L'ambaixador equatorià, Galo Chiriboga, ha dit que cal confiar en les investigacions que s'han emprès i no treure conclusions precipitades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut