Hospitalet de Llobregat

Dues dones i set homes són els nou primers identificats dels 13 morts en l'atropellament de Castelldefels

Ja s'han identificat 9 de les 13 víctimes mortals de l'atropellament ferroviari a Castelldefels. Dues dones i la resta són homes, d'unes edats que van dels 17 als 39 anys, de l'Equador, Bolívia i Colòmbia. Aquest divendres se n'han confirmat les dues últimes mitjançant la comparació de les empremtes dactilars, gràcies a documents enviats des del país d'origen, l'Equador, i després que el jutge les hagués desestimat incialment, per falta de proves. Les altres quatre víctimes s'hauran d'identificar mitjançant proves d'ADN, a causa de l'estat en què han quedat les restes mortals. Un procés que es preveu que serà lent i que encara pot allargar-se uns quants dies més.

Actualitzat
Dues dones i set homes. Aquests són els primers 9 identificats de les 13 víctimes que van morir en l'accident ferroviari a l'estació de Platja de Castelldefels la nit de Sant Joan. Les víctimes tenien entre 17 i 39 anys i eren de nacionalitat equatoriana, boliviana i colombina.

Aquest divendres a la tarda, el jutge instructor del cas va desestimar dues de les nou identificacions que havien realitzat els metges forenses de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya perquè considerava que encara no hi ha proves prou definitives. Finalment però, i gràcies a uns documents enviats directament des de l'Equador, el país d'origen de les dues últimes víctimes s'ha pogut comprovar les seves empremtes dactilars i identificar-les.

Els noms de les nou víctimes identificades fins aquest divendres ja han estat notificats a les seves famílies, una de les quals no ha autoritzat que es donés a conèixer la identitat del seu familiar mort. Així doncs, el Departament de Justícia ha fet pública la identitat de vuit de les víctimes mortals.

Un procés d'identificació lent

La consellera Tura ha assegurat que es preveu que en les properes hores s'acabin de fer les identificacions que falten, tot i que encara caldrà realitzar més proves d'ADN, cosa que pot alentir el procés. De fet, de les altres quatre persones que queden per identificar, n'hi ha tres en què els treballs estan molt avançats, mentre que encara hauran de passar uns dies per tenir els resultats de la tretzena víctima.

Tot i això, el lliurament dels cadàvers a les famílies es pot allargar força. La principal dificultat és saber que el conjunt de les restes mortals que s'entreguen a les víctimes pertanyen a la persona morta. Per això, la consellera Tura ha demanat paciència i comprensió als familiars de les víctimes, i ha agraït la seva col·laboració a l'hora de realitzar les tasques d'identificació.

Per la seva banda, i malgrat que els experts els recomanen que es quedin a casa, la majoria dels familiars no es mouen de l'Institut de Medicina Legal, a la Ciutat de la Justícia, perquè volen tenir informació de primera mà de la tasca dels forenses. Les escenes de dolor continuen essent la tònica habitual a la Ciutat de la Justícia, on un equip de psicòlegs especialitzats els acompanya en tot moment.

Els ferits es recuperen favorablement

Deu dels catorze ferits en l'atropellament continuen ingressats als hospitals. Els tres més greus són una noia de 25 anys i dues de 18, que continuen en estat crític als hospitals de Bellvitge i al Clínic. Tenen diverses fractures i una també presenta un traumatisme cranial. Dins de la gravetat, el seu estat és estable.

Dels altres 7 ferits, no es tem per la vida de ningú. De totes maneres, quatre es troben en estat greu. Es tracta de dos nois de 15 i 17 anys, una noia de 19 i una dona de 45. Tret d'aquesta última, tots els ferits que encara estan ingressats són joves o adolescents. Finalment, hi ha 3 persones més amb ferides lleus. Una d'elles, una noia de 16 anys, fins i tot ha pogut ser traslladada a un altre hospital perquè pugui ser més a prop de casa seva.

L'ambaixador de l'Equador es desplaça fins a Barcelona

L'ambaixador equatorià, Galo Chiriboga Zambrano, es desplaçarà a Barcelona en les properes hores per tal de donar suport als familiars de les víctimes, després que aquest divendres es confirmés que cinc de les tretze víctimes mortals eren d'origen equatorià.

A més, aquest dissabte hi haurà un acte de record a les víctimes organitzat per diferents entitats d'equatorians a Espanya i s'ha convocat un minut de silenci a l'estació de l'Arc de Triomf, a Barcelona.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut