Brussel·les

Escorcollen la seu de l'Església catòlica belga, en el marc de la investigació sobre pederàstia

Agents de la policia i funcionaris judicials han escorcollat la seu de l'arquebisbat de Malines-Brussel·les, seu principal de l'Església catòlica a Bèlgica, i l'habitatge personal d'un cardenal a la recerca de documents que corroborin denúncies d'abusos sexuals a menors per part de membres de l'Església catòlica. Els investigadors buscaven documents que avalin les declaracions recollides per les autoritats, segons ha explicat el portaveu de la Fiscalia de Brussel·les, Jean-Marc Meilleur. L'amplitud de la recerca ha fet que la policia portés a la seu de l'arquebisbat dos camions per traslladar documents.

Actualitzat
La policia ha procedit també a inspeccionar l'anomenada comissió Adriaenssens, encarregada per l'eslgésia d'investigar les queixes per abusos sexuals comesos per eclesiàstics.

Els escorcolls han coincidit amb la reunió de la Conferència Episcopal a la qual assisteix el nunci del papa, ambaixador de la Santa Seu.

Bèlgica es va veure exquitxada a finals d'abril per escàndols de pederàstia, un cop van sortir a la llum els casos d'Irlanda, Alemanya, els Estats Units i Àustria. El bisbe de Bruges es va veure obligat a dimitir després de reconèixer que havia abusat reiteradament d'un menor en els anys vuitanta.

Arran de fer-se públic aquest afer, es van presentar centenars de denúncies davant d'una comissió independent creada per elucidar els abusos en el si de l'Església catòlica.

El nou arquebisbe de Malines-Brussel·les, André-Mutien Léonard, ha promès una política de "tolerància zero" davant de la pederàstia. Al maig, els bisbes belgues van demanar públicament perdó a les víctimes dels capellans pedòfils tant per les agressions sofertes com pel silenci dels responsables de l'Església.
Anar al contingut