El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba (Foto: Reuters)
Alfredo Pérez Rubalcaba admet discrepàncies amb Montilla. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Rubalcaba "no veu" Eusko Alkartasuna il·legalitzada però avisa Batasuna que no es pot presentar

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubacalba, ha reconegut que "no veu" que Eusko Alkartasuna pugui acabar il·legalitzada per l'acord amb Batasuna per treballar per un País Basc independent. Ara bé, Rubalcaba ha advertit que Batasuna no pot concórrer a cap eleccions i ha afegit que "podria ser que estigués pensant a fer servir trucs". Per això ha recordat que "l'Estat coneix aquests trucs" i, per tant, "farà tot el possible" perquè no es pugui presentar als comicis municipals de l'any que ve.

Actualitzat
Rubalcaba ha destacat la "història democràtica impecable" d'Eusko Alkartasuna, que va signar un acord amb Batasuna per treballar conjuntament per aconseguir la independència del País Basc per la via política i sense violència. El ministre de l'Interior ha recordat que les il·legalitzacions depenen dels tribunals, "un detall que la gent oblida". 

El ministre ha afegit que l'Estat continuarà "aplicant les lleis i per tant l'estat de dret" i ha instat Batasuna a "separar-se radicalment d'ETA o aconseguir que ETA ho deixi definitivament". 


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut