Wimbledon

John Isner derrota Nicolas Mahut per 70 a 68 en el cinquè set després de més d'onze hores de partit sobre l'herba de Wimbledon

Gairebé ja era igual qui fos el guanyador del partit entre John Isner i Nicolas Mahut. En un matx que va començar dimarts, el nord-americà i el francès han passat a la posteritat per haver disputat el partit de tenis més llarg de la història, amb onze hores i cinc minuts. En el cinquè set i definitiu, que ha durat 491 minuts, Isner s'ha acabat imposant per un increïble 70 a 68. Guanyi qui guanyi el torneig de Wimbledon aquest any, queda clar que haurà de compartir protagonisme amb Isner i Mahut.

Actualitzat
Joc, set i partit per a John Isner. Acaba de superar Nicolas Mahut per 4 a 6, 6 a 3, 7 a 6, 6 a 7 i 68 a 70. Ovació de John McEnroe per als protagonistes del partit més llarg de la història del tenis. Els dos gladiadors s'abracen i després comença un ritual més propi d'una final. L'organització del torneig vol reconèixer l'entrega dels tenistes amb obsequis. També a l'àrbitre que durant tres dies ha vist, atònit, com Isner i Mahut es reptaven en una autèntica triatló tenística. Un partit que deixa uns rècords descomunals i minimitzen els que hi havia fins aleshores.

Números de rècord

Les 11 hores i 5 minuts de durada superen, de llarg, les 6 hores i 33 minuts que van trigar Santoro i Clement, el 2004, al Roland Garros. Els 183 jocs estan molt per sobre dels 112 que van jugar Pancho González i Charlie Passarell al Wimbledon, l'any 69. Només el cinquè set ha durat 8 hores i 11 minuts, molt per sobre de l'antic rècord, 3 hores i 45. I el parcial de jocs 70 a 68 gairebé dobla el 37 a 39 que es va viure en un partit de dobles en la Davis del 73.

Isner i Mahut, dos grans canoners, han polvoritzat, amb 112 i 103 "aces" respectivament, el rècord de 78 serveis directes que tenia el croat Ivo Karlovic. En canvi, la capacitat de restada d'aquest dos tenistes queda en dubte: com és que no van ser capaços de trencar-se el servei durant més de 160 jocs? Això, però, quedarà en anècdota. Isner, 19è del món, i Mahut, 148è, ja tenen un lloc privilegiat en la història d'aquest esport.