Hoquei patins

La selecció catalana d'hoquei patins guanya el seu primer títol oficial a la Golden Cup

La selecció catalana d'hoquei patins ha acabat amb èxit la seva primera participació en una competició oficial, la Golden Cup, que s'ha disputat aquest cap de setmana a Blanes. Els catalans s'han imposat contra pronòstic als amfitrions per 3-2, després de remuntar un marcador advers en els últims cinc minuts de partit. El pròxim repte de la selecció catalana serà la disputa del Mundial B a la localitat xinesa de Macau.

Actualitzat
Catalunya ha passat amb la millor nota possible, aconseguint el títol, la primera competició oficial d'hoquei patins que disputava. La selecció catalana s'ha imposat en un emocionant partit al Viva Habitat Blanes a la final de la Golden Cup per 3-2. Que el partit era oficial s'ha notat des del primer xiulet. Cap dels dos equips donava concessions i l'àrbitre ha hagut de repartir targetes, aturar el joc i demanar calma als capitans. El Blanes s'ha avançat en el marcador en el minut 11 gràcies a un bon llançament des de la frontal de l'àrea de Quimi Ridaura. La selecció catalana ha pogut empatar després d'un penal comès sobre Marc Gual, però el mateix jugador no ha pogut transformar-lo. A la segona part, el Blanes ha marcat el segon. L'ha fet Xavier Lladó. Semblava que el partit repetiria el guió del partit de la primera fase en què el Blanes va guanyar per 6-1. Però tal com va passar contra Itàlia, la selecció catalana ha reaccionat. En només 5 minuts, l'equip entrenat per Jordi Camps ha girat la truita. Jordi Guillén ha marcat el primer després de girar-se molt murri molt a prop de la porteria del Blanes. David Cáceres ha empatat després d'una falta directa a deu minuts del final. I el mateix Guillén ha fet el gol de la victòria després d'una jugada embolicada. Si això s'ha aconseguit sense els principals jugadors, que estan concentrats amb Espanya preparant l'Europeu, i havent fet només un entrenament previ, el Mundial B que es farà a Macau pot ser el pont per arribar a jugar contra els millors del món. Abans la Federació Internacional haurà de confirmar en assemblea l'oficialitat de la selecció catalana.