Miquel Català ha anat en bici de París a Brussel·les per dur les firmes. (Foto: ACN)
Miquel Català ha anat en bici de París a Brussel·les per dur les firmes. (Foto: ACN)
Brussel·les

L'activista Miquel Català lliura 32.000 firmes perquè el català sigui oficial a la UE

Després de dos anys i mig de feina i d'haver pedalat els 300 quilòmetres que separen París de Brussel·les, l'activista Miquel Català ha assolit la fita que s'havia proposat. Ha lliurat als eurodiputats catalans el llapis de memòria amb més de 32.000 signatures a favor que el català sigui oficial a la Unió Europea. Les firmes es faran arribar al president del Parlament Europeu. Després de completar el que ha anomenat "la cursa pel català", que ha fet amb el suport d'Òmnium Cultural, l'activista lleidatà ha dit que espera que aquesta cursa "sempre trobi algú" que la corri.

Actualitzat
Els eurodiputats Maria Badia (PSC), Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) han rebut a Brussel·les les més de 32.000 firmes que Miquel Català ha recollit perquè el català sigui llengua de ple dret a la Unió Europea. Els representants de CiU, ERC i ICV han criticat que la presidència espanyola de la UE hagi acabat sense aquest reconeixement, i tots quatre eurodiputats han elogiat la tasca de Català.

Miquel Català, que és informàtic i és de la Granja d'Escarp, va traduir l'any 2008 el web oficial del Parlament Europeu al català, una feina que li van agrair els eurodiputats però que no va agradar tant als serveis jurídics de la institució.

Animat pel suport que va rebre, també va posar en marxa Oficialitat.cat, un web que "posa noms i cognoms a la gent que mostra interès per la causa de l'oficialitat del català a la UE".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut