Solsona

Els alumnes del CEIP El Vinyet de Solsona simulen la col·locació de la primera pedra de la nova escola

L'escola CEIP EL Vinyet de Solsona es va crear per salvar la massivficació d'alumnes en altres centres de la zona, i es va instal·lar provisionalment en un complex esportiu, a l'espera de la construcció del nou centre. D'això ja en fa tres anys i, de moment, el projecte de la nova escola continua aturat. L'actual emplaçament s'ha quedat petit, tot i utilitzar com a sala d'actes una antiga pista d'esquaix o un restaurant que fa la funció d'aula.

Actualitzat
Cansats d'aquesta situació, la direcció de l'AMPA ha decidit simular la col·locació de la primera pedra als terrenys on va la nova escola, per mostrar el seu enuig a l'Ajuntament. Els mateixos alumnes van ser els encarregats d'iniciar l'acte, posant-se en el paper de les autoritats.

Tot i les contínues protestes de l'AMPA i els professors del centre, el projecte està aturat a l'espera que l'Ajuntament i l'Incasòl urbanitzin els terrenys on ha d'anar l'escola. Uns tràmits que segons el consistori s'estan ultimant. I és que, tot i el retard, el Departament d'Educació ha marcat aquesta obra com a prioritària.
Anar al contingut