Imatge d'arxiu d'una urna
Imatge d'arxiu d'una urna
Barcelona

CiU, ERC i ICV defensen les consultes sobre la independència tot i que amb punts de vista diferents

Tres dels principals partits polítics catalans han aprofitat la nova onada de consultes d'aquest diumenge per defensar aquesta iniciativa, malgrat que ho han fet des de punts de vista diferents. Convergència i Unió ha assegurat que, malgrat que el referèndum és important, la prioritat de Catalunya ara és el canvi de govern. Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya ha defensat que el canvi que el país necessita només s'aconseguirà amb la independència, mentre que per Iniciativa per Catalunya Verds, el que més importa en aquest moment és que hi hagi sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Actualitzat
Des de CiU, Felip Puig ha assegurat que tot i que no deixaran de "tenir posat l'horitzó per avançar cap a un país que tingui la seva plena llibertat la prioritat de Catalunya ara és recuperar i reconstruir l'economia". En aquest sentit, Puig s'ha mostrat convençut que "de la mateixa manera que per recuperar l'economia és imprescindible guanyar, per governar", per aconseguir la llibertat i la independència "és imprescindible no només poder organitzar un referèndum en el país sinó guanyar-lo".

Per la seva banda, el líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que "és evident que cal un canvi, però el canvi no és CiU, el canvi és la independència de Catalunya", mentre que el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha explicat que tot i que respecten les consultes "avui el principal repte a escala nacional és al Constitucional, que continua estant en fals i deslegitimitzat", i ha afegit que "cal dir-li que no a aquest Constitucional".
Anar al contingut