Barcelona

Enderroquen les teulades de les Cases Barates del Bon Pastor per evitar que tornin a ser ocupades

Les Cases Barates del barri del Bon Pastor de Barcelona tornen a estar desallotjades. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha aconseguit fer fora totes les persones que van ocupar una vintena d'habitatges que estaven pendents d'enderrocar. L'Ajuntament ha tapiat portes i finestres i ha enderrocat les teulades de les vivendes per evitar que ningú hi torni a entrar. El consistori assegura que la ocupació simultània de les 15 cases estava perfectament orquestrada i l'associació de veïns també ho pensa. A més, afirmen que entre els ocupants no hi havia veïns del barri.

Actualitzat
Passades les dues de la matinada de diumenge, els efectius de l'Ajuntament de Barcelona han tapiat l'última de les anomenades Cases Barates que encara estava ocupada. L'operació s'ha fet sense incidents, com la resta de desallotjaments.

D'aquesta manera s'ha acabat una ocupació que va començar dissabte a la tarda, quan una quarantena de persones van entrar a 15 cases deshabitades del barri del Bon Pastor de Barcelona. Aquestes vivendes estan buides des del 2007 i, segons el pla de remodelació d'aquesta zona, han d'anar a terra per fer-hi pisos.

Durant el vespre, la Guàrdia Urbana va anar casa per casa per mirar de convèncer les famílies i fer-les sortir. A mesura que la gent anava deixant les cases, una excavadora de l'Ajuntament n'enderrocava les teulades i els operaris tapiaven les portes i finestres per evitar que tornessin a ser ocupades.

Gent del barri?

Algunes de les famílies ocupants asseguren que havien viscut en aquestes cases. Han explicat que tenen dificultats econòmiques i no entenen que els habitatges estiguin tapiats quan encara falten anys perquè s'enderroquin. Els Serveis Socials del consistori han reallotjat cinc persones durant uns dies. La resta de persones han rebutjat l'oferta.

L'Ajuntament assegura que el procés de reallotjament dels antics veïns es va fer sense problemes i apunta que, al contrari del que diuen alguns veïns, molts dels ocupants no són del barri. El consistori afirma que la ocupació estava perfectament orquestrada i els veïns també ho pensen. La presidenta de l'Associació de Veïns del Barri del Bon Pastor de Barcelona ha afirmat en declaracions a Catalunya Informació haver vist com algú va manipular gent per provocar l'ocupació massiva.

A més, asseguren que els ocupes no tenien res a veure amb els antics habitants de les cases barates. De fet, la regidora del districte de Sant Andreu, Gemma Montbrú, explica que els ocupes i els veïns del barri s'han enfrontat durant els fets.

Cases amb 80 anys d'història

El barri de les Cases Barates forma part del districte de Sant Andreu i és del Patronat Municipal de Barcelona. Les han de tirar totes a terra i construir-hi pisos. Els veïns que hi vivien van arribar a un acord amb l'Ajuntament per rebre compensacions o perquè els reallotgessin.

Les cases es van construir el 1929 per als obrers que acabaven d'arribar a la ciutat, feien entre 40 i 60 metres quadrats i les van desallotjar per enderrocar-les i construir-hi pisos el 2007.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut