Madrid

L'estiu serà més càlid del normal, amb 1 o 2 graus més de temperatura

Aquest estiu farà calor, i molta. Així ho indiquen les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia, que preveuen un estiu més càlid del que és normal, amb unes temperatures 1 o 2 graus per sobre de la mitjana dels últims anys a tot Espanya. L'organisme ha indicat que després d'una de les primaveres més fresques d'aquesta última dècada, amb unes pluges molt superiors als valors de la mitjana, vindrà un estiu "marcadament càlid a tot Espanya, sobretot a la Península i l'interior". Segons diuen, l'estiu, que comença el dilluns 21 de juny, tindrà "quasi segur" onades de calor.

Actualitzat
Aquest estiu, que començarà dilluns, serà "marcadament càlid" i sec amb una probabilitat del 70%. La predicció de l'AEMET parla d'unes temperatures superiors en un o dos graus centígrads i unes precipitacions "per sota del que és normal".

Les dades apunten que la probabilitat que aquest estiu sigui més càlid del que és normal és "elevada", i fins i tot s'ha comparat la predicció amb el recordat estiu del 2003, quan es van registrar unes temperatures tres graus per sobre de la mitjana.

"Els models de predicció a mitjà termini van en aquesta línia, la d'un estiu força càlid", ha precisat el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia, Ángel Rivera.

Per fer aquesta estimació, l'expert es basa en un model de predicció estacional que es renova cada mes i que té en compte l'estat inicial del mar i l'oceà i un altre model acoblat que té en compte l'evolució prevista de l'atmosfera i de l'oceà.

Les prediccions que se'n desprenen proporcionen valoracions sobre les "anomalies de temperatura i precipitacions" respecte a un valor climatològic de referència que en l'actualitat es correspon al període que va del 1971 al 2000.

En aquest sentit, les prediccions apunten que es produirà "una anomalia significativa" de temperatures superiors en un o dos graus centígrads i que entre el juliol i el setembre hi haurà menys pluges del que és habitual.
Anar al contingut