El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Oriol Pujol demana la compareixença de José Montilla al Parlament. (Foto: ACN)
Barcelona

CiU repta ERC a forçar una comissió parlamentària sobre l'hotel del Palau

La decisió del tripartit de blindar la comissió d'investigació del "cas Millet" perquè es cenyís a investigar només les possibles irregularitats en el finançament de CDC ja ha tingut conseqüències. CiU ha reptat Esquerra a forçar una altra comissió d'investigació al Parlament sobre el cas de l'hotel i aclarir el paper del conseller d'Economia Antoni Castells. Des d'ERC consideren innecessari obrir aquesta comissió parlamentària, tot i que els republicans han instat el grup municipal de CiU a obrir-ne una a l'Ajuntament de Barcelona.

Actualitzat
El portaveu de CiU a la cambra catalana, Oriol Pujol, ha justificat l'obertura d'una comissió parlamentària perquè, a les comissions d'investigació municipals, ningú està "obligat" a comparèixer-hi. "Si ERC no té inconvenient perquè això sigui investigat per l'Ajuntament, tampoc n'ha de tenir perquè sigui investigat pel Parlament de Catalunya, que és de veritat la institució que podrà conèixer quin és el rescabalament que té el govern de Catalunya en aquesta operació".

Negar-s'hi només demostraria, segons Pujol, que el que busca el tripartit amb la comissió d'investigació sobre el "cas Millet" és simplement un "tribunal polític" per "desgastar CiU" just abans de les eleccions catalanes.

Des d'ERC, Anna Simó ha assegurat que no veuen necessària cap comissió parlamentària perquè el cas està en mans de la Fiscalia. Semblarà "que no s'està investigant res".

De la seva banda, la portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, ha dit que no té "cap inconvenient" a donar suport a una comissió d'investigació exclusiva sobre l'hotel del Palau si el tripartit continua vetant la compareixença al Parlament del conseller Castells i de García-Bragado.

El PSC ¡ ICV-EUiA rebutgen l'obertura també d'una comissió pel cas de l'hotel del Palau de la Música.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut