Mundial

La FIFA no pensa prohibir les "vuvuzeles" al Mundial de Sud-àfrica

El Mundial només fa quatre dies que ha començat, però a aquest pas va pel camí de convertir-se en el Mundial de les "vuvuzeles", aquelles trompetes de plàstic, típicament africanes, que omplen els estadis i provoquen un soroll eixordador. Tot i les queixes que generen, la FIFA no pensa prohibir-les.

Actualitzat
Són les grans protagonistes del Mundial, les "vuvuzeles". Les fan sonar els petits i els grans, els aficionats sud-africans i els de totes les seleccions, sota el sol i sota la pluja, a fora i a dins dels camps. El soroll constant que fan és molt molest i pot provocar problemes a l'oïda. Se n'han queixat alguns futbolistes, entrenadors i espectadors, i a la BBC fins i tot s'estan plantejant retransmetre els partits sense so ambient. Però la FIFA no les pensa prohibir.

"Si ets a casa, assegut veient el partit, ets diferent de la persona que és aquí, vestida amb els colors de la seva selecció, amb una "vuvuzela" a la mà. Sisplau, abraceu la nostra cultura. Sisplau, abraceu la nostra manera de celebrar les coses", demanava Rich Mkhondo, membre de l'organització del Mundial de Sud-àfrica.

Són un costum i, sobretot, un gran negoci. Els xinesos, principals fabricants d'aquest instrument, l'han estès a tot el món, i les empreses que en van adquirir els drets de comercialització s'estan fent d'or. A Sud-àfrica es venen a dojo, tant les "vuvuzeles" com el seu antídot: uns taps per a les orelles.
Anar al contingut