Sant Joan Despí

Marina Geli, sobre els insults abocats contra ella: "A Espanya hi ha un retrocés en la llibertat sexual"

La consellera de Salut, Marina Geli, s'ha referit als insults abocats contra ella per un tertulià a la cadena de televisió Intereconomia com un senyal que a Espanya potser hi ha un retrocés en el terreny de la llibertat sexual". Geli, que ha presentat a "Els matins" de TV3 el seu llibre "Endreçar l'ànima. Dona, salut i política a la Catalunya del segle XXI", ha recordat que als anys 80 ella mateixa va ser expedientada com a metgessa internista per la seva visió sobre el tracte als pacients de sida, per concloure que a Catalunya aquest retrocés "és impossible". La consellera ha afegit que "perdono el senyor que em va insultar", però que això no treu que "ens veurem als tribunals".

Actualitzat
Marina Geli s'ha refermat en la seva intenció de dur als jutjats els insults del tertulià Eduardo García Serrano, que ha considerat que "tenen un punt de masclisme, a més de socialista i catalana, l'atac és perquè sóc dona". "Jo perdono el senyor que em va insultar. Però ens veurem als tribunals", ha afegit abans de tancar el tema indicant que s'ha pres el tema amb filosofia i que s'ha sorprès del suport que li han mostrat a la xarxa arran d'aquest episodi.

La consellera de Salut també s'ha refermat en la intenció de demanar explicacions al psiquiatre que suposadament estaria tractant l'homosexualitat com una malaltia amb l'administració de fàrmacs i psicoteràpia a persones homosexuals per reduir-los el desig. Geli ha considerat que el més important és que el Col·legi de Metges investigarà el cas.

Els efectes de la retallada

La consellera Geli s'ha referit a la retallada econòmica prevista, del 8%, que presentarà Salut. "Nosaltres retallarem la despesa, sobretot en farmàcia. La major part serà en reduccions de preu, però també hi haurà baixades de sou", ha dit Marina Geli. Amb tot, la consellera ha defensat que "el model català de Sanitat és un exemple reconegut fins i tot per la revista "Science".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut