Barcelona/Madrid

PSOE, PP i ERC demanen a Duran i Lleida concreció sobre la reforma laboral

Els partits han respost al secretari general de CiU, Duran i Lleida, poc després que aquest revelés en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'executiu de Zapatero els demana en privat que endureixin les condicions de la reforma laboral perquè el govern espanyol la pugui justificar davant els sindicats. Des del PSOE, la seva secretària d'Organització, Leire Pajín, ho ha negat, i ha demanat a Duran que concreti la posició de la federació nacionalista. ERC i el PP també han valorat les paraules del secretari general de CiU.

Actualitzat
Les respostes a les acusacions de Duran i Lleida que el govern espanyol els estaria pressionant perquè endurissin la reforma laboral han tingut rèplica aviat. La secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, ho ha negat. "La veritat és que no s'ho creu ningú", ha dit, i ha tornat a reclamar a la federació nacionalista que defineixi la seva posició, si donaran o no suport a la proposta del govern espanyol.

Des del PP creuen que Duran només fa veure que s'allunya del PSOE, perquè consideren que a CiU tenen mala consciència per haver permès que Zapatero tirés endavant les retallades, ja que CiU es va abstenir en la votació de les mesures per accelerar la retallada del dèficit, que finalment van tirar endavant amb l'únic suport del PSOE. Ho ha dit la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho.

Mentrestant, el portaveu d'ERC, Joan Ridao, reclama a Duran que, més enllà de desqualificar, sigui més concret, i "per responsabilitat", diuen, expliquin per quin tipus de reforma laboral aposten i quines mesures impulsarien.

Des d'ICV, el seu secretari general, Joan Herrera, creu que Zapatero només busca el suport de la dreta per plantejar la reforma, i reclamen al president del govern espanyol que busqui més aviat el suport dels partits d'esquerra.

Anar al contingut