Madrid

CCOO anuncia que hi haurà vaga general, que serà entre el setembre i l'octubre

Els sindicats anunciaran avui la data de la vaga general que preparen per protestar contra la reforma laboral que ha proposat el govern espanyol, que aquest dimecres s'aprovarà per decret. Ho ha explicat el responsable de Comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, que ha afegit que aquest dimarts també es farà públic el "recorregut" que duran a terme els sindicats per preparar l'aturada. La UGT ha afegit que la vaga es convocarà per després de l'estiu. Segons fonts sindicals, la protesta tindrà lloc entre finals de setembre i principis d'octubre.

Actualitzat
Fernando Lezcano ha confirmat que hi haurà vaga general després de la reunió de la Comissió Confederal de CCOO que aquest dilluns ha analitzat el document presentat pel govern espanyol per reformar el mercat de treball.

Des de la UGT, el secretari d'Acció Sindical, Toni Ferrer, ha assegurat que volen aprofitar l'estiu per explicar a les empreses els efectes de la reforma laboral que vol imposar el govern. Segons Ferrer, la vaga general ha de ser "un èxit", i per aconseguir-ho considera que se n'ha d'informar bé els treballadors, cosa que requereix temps per assegurar que la convocatòria tingui un bon seguiment. 

Fonts sindicals han apuntat que la protesta es convocarà per una data situada entre finals de setembre i principis d'octubre.

Segons l'agència de notícies Europa Press, una de les opcions que s'estudien és el 29 de setembre. El punt fort d'aquesta data és que coincidiria amb les mobilitzacions previstes a tot Europa per la Confederació Europea de Sindicats, que podrien incloure aturades generals en països com Itàlia o França. En contra hi ha que és un dimecres, un dia que no agrada als sindicats perquè consideren que un dimarts o un dijous són dies en què una vaga general té més impacte. 


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut