Barcelona

Barcelona també prohibirà l'ús del burca i el nicab als equipaments públics per seguretat i sentit comú

La ciutat de Barcelona també prohibirà l'ús del burca i el nicab als equipaments públics a través d'un decret d'alcaldia. Ho ha anunciat l'alcalde, Jordi Hereu, que ha dit que ho faran com a mesura preventiva: "Per seguretat i sentit comú". Hereu ha comentat que "qualsevol ciutadà s'ha d'identificar en entrar als espais públics". Barcelona, per tant, es converteix en la tercera ciutat catalana que prohibirà l'ús del vel integral, després de Lleida i del Vendrell. Tarragona aprovarà una moció similar aquesta tarda, i Girona també ho debatrà avui però podria no prosperar.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona també prohibirà l'ús del burca i el nicab als equipaments públics de la ciutat. En principi, el consistori només havia d'estudiar un informe jurídic sobre aquesta qüestió, però al final ha anat més enllà i ha acabat amb la prohibició del vel integral.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha explicat que ho faran a través d'un decret d'alcaldia i que han pres aquesta mesura per "seguretat i sentit comú". Hereu ha recordat que tot els ciutadans s'han d'identificar a l'hora d'entrar en un espai públic.

Barcelona, per tant, es converteix en la tercera ciutat catalana que prohibirà l'ús del vel integral, després de Lleida i el Vendrell. Tarragona aprovarà aquesta tarda amb gairebé tota probabilitat la prohibició del burca i el nicab, i Girona també ho debatrà però segurament no ho tirarà endavant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut