Barcelona

Duran diu que el govern espanyol els demana en privat endurir la reforma laboral

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que el govern espanyol els demana en privat que endureixin les condicions de la reforma laboral plantejada pel govern espanyol perquè així l'executiu de Rodríguez Zapatero la pugui justificar davant dels sindicats. Duran i Lleida ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", on ha afegit que, si no hi ha acord entre els partits politics i el govern de Zapatero, la reforma laboral, a més d'aprovar-se com a decret, s'hauria de tramitar com a projecte de llei al Congrés.

Actualitzat
El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha revelat a "El matí de Catalunya Ràdio" detalls de les negociacions que el govern de Zapatero ha encetat formalment aquest dilluns amb els grups polítics per buscar suports a la reforma laboral que plantegen, que s'aprovarà dimecres per decret i que sindicats i patronal han rebutjat.

Segons ha explicat Duran i Lleida, a la federació nacionalista els arriben "missatges del govern" perquè endureixin les condicions de la reforma laboral perquè l'executiu de Zapatero la pugui justificar davant els sindicats. El secretari general de CiU ha respost: "No sóc aquí per fer de dolent davant els sindicats". A més, ha afegit: "Que ho assumeixi el govern".

A més, Duran i Lleida demana que, si finalment no s'arriba a un acord entre els partits polítics i el govern espanyol per tirar endavant aquesta reforma, que el decret que s'aprovi dimecres es tramiti com a projecte de llei al Congrés.

Precisament per aconseguir suports polítics, el govern de Zapatero engega formalment aquest dilluns converses amb els grups parlamentaris. Alguns, però, ja s'han posicionat. ERC, Inciativa-Els Verds i Esquerra Unida ja han manifestat que hi votaran en contra. En canvi, l'executiu de Zapatero no perd l'esperança amb PP i CiU, malgrat les seves reticències i la petició de més temps per parlar-ne.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut