Barcelona

Fèlix Millet i Jordi Montull hauran de comparèixer al Parlament

Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla, Gemma Montull, hauran de donar explicacions al Parlament. El jutge Juli Solaz, que instrueix el cas del desviament de fons del Palau de la Música, ha desestimat la seva petició de no comparèixer a la comissió parlamentària sobre la possible deriva política del cas que arrenca dilluns que ve.

Actualitzat
El jutge respon així a la petició de les defenses de Millet i Montull, que han demanat al magistrat que els seus clients i la majoria de testimonis no compareguin perquè consideren que això podria entorpir la investigació policial i provocar un "judici paral·lel". Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, ha comunicat el seu rebuig a les peticions realitzades pels representants dels principals imputats.

Prèviament, la fiscalia també ha respost a la petició de les defenses de Millet i Montull, en considerar que el jutge que instrueix el "cas Palau" no ha d'interferir en la comissió parlamentària. En un escrit tramès al jutge, els representants de Millet i Montull van advertir que la comissió d'investigació del Parlament respon a interessos "polítics i electorals" i pot posar en "greu perill" la instrucció del procediment penal i provocar la "indefensió" dels compareixents. Per això, davant l'inici de les compareixences dilluns que ve, van demanar que el jutge decidís de forma urgent si acceptava la seva petició perquè no s'obligués ningú a comparèixer i que es respectés el dret a no declarar.

Tot i això, finalment el jutge ha dictaminat contra aquesta demanda, de manera que la comissió d'investigació començarà dilluns que ve, com estava previst, la ronda de compareixences. El punt tercer de l'article 59 del reglament de la cambra catalana estableix que la Mesa del Parlament comunicarà a la Fiscalia la incompareixença de les persones convocades a una comissió d'investigació perquè es pugui substanciar la responsabilitat penal que li pugui correspondre.

Segons han indicat a Catalunya Ràdio fonts de la fiscalia, el jutge només hauria de definir els criteris d'actuació dels pèrits de l'Agència Tributària que també estan citats. Com que es tracta de personal que depèn del jutjat i que a més no ha declarat encara en seu judicial, la fiscalia creu que no hauria de detallar davant la comissió determinades qüestions.

Pel que fa a l'embargament que la Generalitat ha començat a fer de les finques on s'havia de fer l'hotel, l'Ajuntament diu que no perjudica el procés d'entesa que estan fent les administracions.
Anar al contingut