Madrid

El Constitucional rebutja que Pérez Tremps pugui participar en la votació de la sentència de l'Estatut per blocs

El Tribunal Constitucional ha rebutjat que el magistrat Pablo Pérez Tremps, recusat pel PP, pugui participar en la votació de la sentència sobre l'Estatut en els apartats pels quals no va ser recusat. La petició la va fer el govern català, però finalment ha estat desestimada.

Actualitzat
En una providència, el Tribunal Constitucional recorda a la Generalitat que la recusació del magistrat Pérez Tremps, acordada el 2007, és "una resolució ferma i que no es pot recórrer" i que, a més, suposava la seva exclusió de les deliberacions sobre el conjunt de l'Estatut, i no només d'una part, "sense que sigui possible, com es pretén, trencar la unitat en el procés".

El tribunal també diu que l'adopció d'un o altre sistema de votació no és un dels "fets nous" que la llei preveu que puguin ser admesos com a proves per revisar una decisió.

El govern català justifica la seva petició en el fet que Pérez Tremps va ser recusat per haver elaborat un informe sobre l'acció exterior i les relacions amb la UE de la Generalitat abans de ser escollit magistrat del Tribunal Constitucional. El govern català entén que, en cas que l'Estatut es votés per blocs, el magistrat podria participar en el debat de la resta d'articles.
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut