Detall de la informació del "Financial Times Deutschland" amb una foto d'un brau en una corrida.
El "Financial Times Deutschland" il·lustra la seva informació amb la imatge d'un brau.
Madrid

Europa i Espanya desmenteixen un rescat de l'economia espanyola, tal com publiquen mitjans alemanys

Espanya no serà una nova Grècia. L'Estat i la Unió europea han negat que s'estigui preparant un pla de rescat per a l'economia espanyola. Desmenteixen així les informacions publicades al "Financial Times Deutschland" que asseguraven que Espanya hauria de recórrer al fons de rescat europeu per als països amb problemes de solvència. Un portaveu del Ministeri d'Economia espanyol ha assegurat que la notícia "no té cap sentit ni credibilitat".

Actualitzat
L'estat espanyol i la Unió Europea s'han afanyat a desmentir les informacions publicades en mitjans alemanys que afirmen que la UE està preparant la butxaca per fer front a un multimilionari rescat de les finances espanyoles, com va haver de fer amb Grècia.

El diari "Financial Times Deutschland" publica aquesta informació citant fonts sense identificar. Assegura que el rescat espanyol podria "arribar en els pròxims mesos". Segons aquesta notícia, els problemes de l'economia estatal no estarien relacionats amb el desequilibri dels comptes públics, com en el cas de Grècia, sinó amb l'endeutament dels ciutadans i empreses per la bombolla immobiliària. Aquesta situació podria crear una alta morositat que podria col·lapsar el sistema financer.

El diari reconeix que en un primer moment es pensava que seria Portugal el següent a caure, però apunta que el mercat interbancari s'ha "assecat" a la perifèria de l'euro i això deixa tocada Espanya.

Els dos actors d'aquesta crisi, Europa i Espanya, ja han sortit al pas de la notícia del "Financial Times Deutschland". Un portaveu del Ministeri d'Economia espanyol ha assegurat que el que publica diari alemany no té "cap sentit ni credibilitat". El ministeri ho desmenteix "rotundament".

El fons europeu d'estabilització està dotat amb 750.000 milions d'euros repartits entre els membres de la UE, el Fons Monetari Internacional i el Banc Central Europeu.
Anar al contingut