El president de la Generalitat, José Montilla, al Senat en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
El president de la Generalitat, José Montilla, al Senat en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Barcelona

El president Montilla agraeix per carta al personal públic "el sacrifici" fet per la retallada de sous

El president de la Generalitat, José Montilla, és conscient del malestar entre la funció pública, tant dels funcionaris com els treballadors de l'educació i la sanitat. Per això, després de la vaga de dimarts passat, Montilla s'ha volgut dirigir personalment als més de 200.000 treballadors del sector públic català a través d'una carta per explicar-los els motius de la retallada i agrair-los "el sacrifici".

Actualitzat
José Montilla comença la carta dient que vol explicar personalment a funcionaris i treballadors públics les raons de la retallada de salaris, assegurant-los que aquesta "no ha estat una decisió fàcil" pel govern i que s'ha pres per "fer possible un futur col·lectiu de prosperitat per al nostre país".

El president també es compromet que aquesta reducció del 5% del sou se'ls retorni quan l'economia vagi millor. I és que Montilla reconeix que, malgrat el que se sol pensar, "no tothom a l'administració pública té sous elevats" i això s'haurà de rescabalar en un futur. En les seves reflexions, Montilla també diu que no és cert que tots els treballadors públics tinguin la feina assegurada.

El president també els recorda que aquest sacrifici que ara els demana ja l'està fent a Catalunya un altre sector que sí que està patint la crisi de valent: els més de 570.000 aturats. I, per això, diu Montilla, ara cal "ajudar qui ho ha perdut tot".

"La situació econòmica és, doncs, seriosa, la més difícil dels darrers 25 anys", reconeix Montilla. Per sortir-ne, el sector públic hi ha de contribuir, afegeix, i recorda que "no seran els únics". També s'apujarà l'IRPF a aquelles persones que tenen les rendes més altes.
Anar al contingut