El Vendrell

El Vendrell se suma a Lleida i aprova la prohibició del vel integral als espais municipals

Seguint l'exemple de Lleida, l'Ajuntament del Vendrell ha aprovat una moció que prohibeix l'ús del vel islàmic integral als espais municipals. Els set regidors del grup socialista s'han absentat de la votació, que ha tingut la unanimitat de la resta de grups: CiU, PP, ERC i Plataforma per Catalunya.

Actualitzat
El ple de l'Ajuntament del Vendrell ha aprovat amb el vot de tots els grups municipals, tret del PSC, la prohibició de l'ús de la burca i el nicab en els locals muncipals. Els regidors socialistes han abandonat la sala de plens en senyal de protesta. La moció no entrarà immediatament en vigor ja que servirà per modificar les ordenances municipals vigents.

El primer municipi català a emprendre aquest camí va ser Lleida. A mitjans de juny es votaran mocions similars als ajuntaments de Tarragona i Reus. També s'ha presentat una proposta de moció a l'Hospitalet. El Partit Popular va registrar el 8 de juny al Senat una moció que insta el govern espanyol a prohibir l'ús del vel islàmic integral en espais o esdeveniments públics.

El cas de la Zhora Neia

Al Vendrell hi viu la Zhora Neia, una de les poques musulmanes que fan servir el vel integral a Catalunya. Per motius religiosos, sempre que surt al carrer porta el nicab, el mocador que li tapa la cara i només deixa que se li vegin els ulls. Assegura que quan entra als llocs públics se'l treu, però avisa que no podria sortir de casa sense.

Pel sociòleg i estudiós del món musulmà Jordi Moreras, s'ha de donar resposta a l'ús del nicab però no des del vessant polític. Moreras creu que ara es pot donar el cas que, per un debat mal plantejat, es rebutgi també el mocador o "hijab", una peça que, des del punt de vista occidental, estava molt més acceptada.

El ple de l'Ajuntament del Vendrell ha aprovat amb el vot de tots els grups municipals, tret del PSC, la prohibició de l'ús de la burca i el nicab en els locals muncipals. Els regidors socialistes han abandonat la sala de plens en senyal de protesta.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut