París

Difonen un vídeo en què apareix un dels segrestadors dels cooperants catalans Roque Pascual i Albert Vilalta

Un vídeo gravat per un exterrorista d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic difós per la cadena France 24 mostra Mokhtar Benmokhtar "el Borni", un dels caps de la cèl·lula que manté segrestats des de fa sis mesos els cooperants espanyols Albert Vilalta i Roque Pascual. El vídeo, que per la seva qualitat la cadena de televisió qualifica de "casolà" i que en principi es va gravar per a ús intern de la xarxa terrorista, va ser trobat en un control de seguretat a un membre que havia desertat del grup. La gravació mostra un grup d'homes armats al mig d'un desert.

Actualitzat
El comando terrorista, que es queda poc temps al mateix lloc i es desplaça en vehicles tot terreny, té autonomia d'aigua i benzina i no es distingiria de lluny d'un grup de nòmades, mostra el vídeo de la televisió francesa.

"Enmig de la tropa, un home amb turbant negre. Seria l'algerià Mokhtar Benmokhtar, un dels caps d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic. Aquest home, a qui anomenen "el Borni" perquè li falta un ull, ha estat identificat en aquestes imatges per negociadors de segrestos, i manté encara captius membres d'una ONG espanyola", diu el locutor.
 
Per l'accent dels protagonistes del vídeo, que té una durada de 40 minuts i que no té data de gravació, es pot deduir que en la seva majoria es tracten de mauritans, algerians i marroquins, segons France 24.

La gravació mostra, a més, alguns rudimentaris entrenaments dels militants islamistes, moments d'esbarjo en què forcegen lúdicament a la sorra, lectures de l'Alcorà o estones en què escolten la ràdio i parlen per un telèfon via satèl·lit. En definitiva, escenes de la vida quotidiana d'una cèl·lula terrorista que deambula per un desert sense identificar.

Una de les escenes, filmada de nit, mostra el que sembla la reunió de diversos grups armats en què els homes se saluden i s'intercanvien informació d'altres combatents.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut