janquim

El vicepresident del govern crea un grup al Facebook per assegurar que l'àrbitre va mentir sobre Guardiola

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, se sent un usuari més de les xarxes socials, fins al punt que ha creat un grup de suport a una idea que té poc a veure, en principi, amb la seva tasca política.

Actualitzat
Es tracta d'un grup que du un nom contundent i provocador: "Jo també crec que l'àrbitre va mentir", i es refereix a la sanció imposada a l'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, per unes declaracions en què acusava un àrbitre de mentir en l'acta d'un partit.

La creació de grups és un recurs característic de la xarxa social Facebook per expressar suports i rebuigs i solen emprar-los en situacions polèmiques els partidaris i detractors de causes molt diverses. També es creen grups de caràcter més lúdic, amb la finalitat de passar l'estona i amb intenció humorística.

Però el gest de Carod-Rovira té una explicació que va més enllà del seu comportament com a usuari d'aquesta xarxa social, i ell mateix l'ofereix al seu blog. Com era d'esperar, no es basa em una reacció d'aficionat al futbol, o no és tan sols això, sinó que el cas Guardiola es posa com a exemple d'una manera d'exercir l'autoritat que compara amb la sentència del Tribunal Constitucional.

"A l'estat espanyol", diu el text publicat a internet, "el que gaudeix de més prestigi, de més força i de més reconeixement és l'autoritat fonamentada en la imposició, a fer passar el clau per la cabota, a no reconèixer els errors ni esmenar-los." L'apunt al blog conclou que "per això es creu que una sentència judicial pot dir que Catalunya no és una nació i per això una acta arbitral pot atribuir a Guardiola paraules que no va dir. Jo també crec que l'àrbitre va mentir".

Política a internet

Potser es tracta d'una filigrana una mica enrevessada, però la veritat és que el grup ja té gairebé un centenar de seguidors poca estona després que el vicepresident l'hagi creat.

La política catalana s'acosta des de fa mesos a les noves tecnologies, amb manuals de ciberactivisme i peticions d'ajuda als internautes més actius, amb aplicacions per a mòbil però també amb una confrontació de vídeos digitals. Potser des d'avui s'afegeixin a aquests recursos els grups de Facebook que els polítics poden crear directament, sense intermediaris.
Anar al contingut