Barcelona

Èxit de visites en la primera Festa de l'Art amb les galeries obertes fins a la mitjanit

Més de setanta galeries d'art de vint ciutats de Catalunya han organitzat una festa nocturna, amb música o degustació de vi, per atreure nou públic. És la versió que han fet aquests espais de la Nit dels Museus. Les galeries han obert les portes fins a la mitjanit per celebrar la primera Festa de l'Art, una iniciativa pionera a Europa. La iniciativa vol acostar les arts visuals al públic general i incrementar el nivell de vendes.

Actualitzat
Unes 80 sales de les 200 que hi ha a Catalunya s'han apuntat a aquesta iniciativa, que enguany s'ha dedicat a les altres arts. Ja havien intentat una iniciativa així aprofitant la nit de portes obertes dels museus, però no va funcionar: els museus estaven plens però les galeries buides. Per això van decidir crear aquesta festa nocturna de galeries.

La Festa de l'Art pretén acostar les arts visuals al públic general i a les famílies, però també, en aquest moment de crisi, vol mirar d'augmentar les vendes. Per això la festa es fa a les portes de l'estiu, quan hi ha més espais d'art oberts.

Les galeries han estat obertes gratuïtament des de les 5 de la tarda i fins a la mitjanit, amb actuacions musicals i espectacles. L'experiència ha resultat positiva. No en volum de vendes, però sí pel que fa a visitants, i per això volen repetir-ho l'any que ve.

La llista dels espais que s'han afegit a la proposta es poden consultar al web artcatalunya.cat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut