Flix

Ercros cedeix terrenys per construir una planta de tractament de residus a Flix

Ercros vol aprofitar la planta de tractament de residus del pantà de Flix més enllà dels treballs de descontaminació. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, l'empresa es planteja fer el tractament de residus especials d'altres zones per rendibilitzar-ne la inversió, un cop s'hagi acabat la descontaminació. La planta s'ha de començar a construir aquest estiu. En aquest context, la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed) i Ercros SA han firmat un acord per a la instal·lació als terrenys de la multinacional de la planta de tractament dels residus que s'extrauran de l'embassament de Flix, ha informat el Ministeri de Medi Ambient.

Actualitzat
La instal·lació s'ubicarà al recinte de la mateixa fàbrica, a prop de la zona on es faran les tasques d'extracció d'aproximadament 700.000 tones de fang tòxic i radioactius que s'acumulen a l'embassament de Flix com a conseqüència de l'activitat industrial d'Ercros.

Aquesta infraestructura estava prevista en el projecte de descontaminació que està desenvolupant Acuamed des del mes de gener, però la seva construcció estava pendent de les negociacions en curs entre la societat estatal i Ercros.

Segons el document subscrit, Ercros cedirà "gratuïtament, i durant el temps necessari per a la completa finalització de les obres els terrenys necessaris per executar la planta de tractament", d'acord amb les previsions incloses en el projecte aprovat.

L'empresa química també es compromet a cedir els terrenys necessaris per assegurar l'execució de les obres que es desenvolupin totalment o parcialment en les seves instal·lacions, així com a "facilitar el que sigui necessari per a l'execució i explotació de les unitats d'obra", sempre que no interfereixi a les activitats d'Ercros.

L'actuació a l'embassament de Flix, en el seu conjunt, inclosa al Pla de Restitució Territorial, suposa una inversió global de 223,3 milions. S'està executant, des del mes de gener, sota rigoroses mesures de protecció i seguretat, fruit dels acords assolits entre totes les institucions i organismes competents, en especial amb la Generalitat.
Anar al contingut