Imatge del vídeo que parodia els activistes solidaris propalestins.
Imatge del vídeo que parodia els activistes solidaris propalestins.
Jerusalem

Un vídeo enviat "per error" pel govern israelià parodia els activistes propalestins

Un vídeo enviat des de l'oficina de premsa del govern israelià a alguns corresponsals estrangers parodia els activistes solidaris propalestins. El vídeo, penjat al portal de YouTube, es mofa dels activistes que anaven a bord de la "Flotilla de la Llibertat" amb una versió molt personal de la cançó "We are the world". Es titula "We con the world", és a dir, "Nosaltres estafem el món", i està protagonitzat per un grup de persones que s'autoanomenen la coral de la "Flotilla". Després de rebre les imatges, l'executiu hebreu ha confirmat a Catalunya Ràdio que es tracta d'"un error" i ha enviat un comunicat en el mateix sentit als corresponsals.

Actualitzat



Els cantants, que apareixen en un estudi de gravació entonant la seva versió de "We are the world", van disfressats d'activistes propalestins, entre els quals alguns amb indumentària típicament àrab, amb mocadors palestins.

La lletra és una crítica brutal contra les intencions de la flota solidària de Gaza. Entre d'altres, la cançó inclou frases com "perquè un milió de dòlars en ajuda no comprarà les necessitats bàsiques com una mica de formatge, i míssils per als més petits" o bé "farem que el món abandoni la raó, farem creure a tothom que Hamas és la mare Teresa. Som viatgers pacifistes amb pistoles i els nostres propis ganivets, la veritat mai trobarà el camí cap a la teva televisió".

Al final del vídeo, es veu tot el grup de cantants junts alçant ganivets i barres de ferro.

El director de l'oficina de premsa del govern israelià, Daniel Siman, que coneixia el contingut del vídeo, ha dit a Catalunya Ràdio que els protagonistes del vídeo són un grup de cantants d'Israel, però assegura que el treballador que ha enviat el correu s'ha equivocat de receptors. Per tant, aparentment, es tractaria d'un error.

Barren el pas als palestins que anaven a resar

Mentrestant la situació a Jerusalem és cada cop més tensa després que les autoritats israelianes han barrat el pas a la ciutat vella als palestins que hi volien resar. La policia hebrea està en alerta per evitar incidents després de l'assalt militar a la flota solidària amb Gaza. Els palestins han acabat resant pels carrerons en una imatge inèdita a Jerusalem.
Anar al contingut