Sitges

Zapatero exposa al Club Bilderberg la situació econòmica espanyola

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, participa com a convidat en els debats del selecte Club Bilderberg, reunit a l'hotel Dolce de Sitges. Zapatero ha exposat la situació econòmica espanyola per tal de mirar de tranquil·litzar els assistents, entre els quals hi ha algunes de les persones més influents del món. El president espanyol ha intervingut en una de les reunions a porta tancada que ha organitzat la conferència Bilderberg, que mai informa dels seus exclusius convidats ni del contingut dels seus debats.

Actualitzat
Segons ha explicat la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, és tradició que els integrants del club convidin a participar en les seves reunions els caps de govern del país on la celebren.

Amb tot, se sap que des d'Espanya hi participa la reina Sofia, habitual d'aquestes trobades, i altres assidus, com el conseller delegat del grup Prisa, Juan Luis Cebrián; el president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, i l'exministre d'Economia Pedro Solbes.

També acostumen a participar en les reunions la reina Beatriu d'Holanda; el director de l'OMC, Pascal Lamy; el president del BCE, Jean-Claude Trichet; l'exsecretari de Defensa dels EUA Donald Rumsfeld; el veterà polític nord-americà Henry Kissinger; el banquer Rockefeller, i el matrimoni Gates. El fundador de Microsoft, Bill Gates, que ha participat a Barcelona en una conferència per explicar els objectius de la seva fundació, ha lamentat que les retallades de Zapatero hagin afectat les ajudes al desenvolupament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut