Barcelona

Gates reclama al govern espanyol que la retallada en l'ajuda al desenvolupament sigui circumstancial

El fundador de Microsoft, Bill Gates, és ara el president de la fundació que més diners inverteix en ajuda a països en vies de desenvolupament. Gates carrega contra el govern espanyol i es mostra decebut per l'estisorada en el 0,7% destinat als països més pobres. L'empresari posa d'exemple el Regne Unit, on, malgrat la crisi, la solidaritat amb el Tercer Món no s'ha vist afectada pels plans d'austeritat. Per això, demana a l'estat espanyol que la retallada sigui circumstancial i limitada en el temps. A Catalunya, la Generalitat no ha rebaixat l'ajuda al desenvolupament.

Actualitzat
Bill Gates ha reclamat a l'estat espanyol que la retallada pressupostària en l'ajuda al desenvolupament sigui circumstancial i limitada en el temps. Gates és el president de la fundació Bill i Melinda Gates, la que més diners del món destina a ajudar als més desfavorits.

El fundador de Microsoft considera que la postura espanyola és una mala notícia i s'ha mostrat decebut. Assegura que entén les circumstàncies difícils de l'actual conjuntura econòmica, però argumenta que a d'altres llocs, com al Regne Unit, no hi ha hagut estisorada en el 0,7%.

Gates destaca que l'ajuda de l'Estat sempre ha tingut molt profit en el Tercer Món. De fet, lloa la cooperació espanyola i afirma que ha contribuït a lluitar contra problemes com el de la malària a Moçambic. Destaca també el suport a l'agricultura. A més, el govern espanyol va doblar la seva contribució el 2004 i el 2009. Per aquest motiu, encara ho considera una pèrdua major i espera que no s'allargui en el temps.

En concret, la retallada espanyola és de 600 milions d'euros en l'Ajuda Oficial al Desenvolupament entre 2010 i 2012.

El fundador de Microsoft és a Barcelona per explicar els objectius de la seva fundació. Gates és un dels participants a la trobada del Club Bilderberg a Sitges.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut