Cua d'aturats (Foto: Reuters)
Cua d'aturats (Foto: Reuters)
Barcelona

L'atur juvenil es duplica amb la crisi i ja supera el milió i mig de persones

Els joves d'entre 16 i 29 anys són els que més pateixen els efectes de la crisi econòmica. Des que va començar la crisi s'han destruït més de 840.000 llocs de treball que ocupaven joves, segons un informe de l'empresa de recursos humans Manpower, que destaca que des del tercer trimestre del 2007 fins al primer trimestre del 2010 el nombre de joves aturats a l'Estat s'ha duplicat. Aquesta destrucció de llocs de treball entre els joves només s'ha vist compensada per la baixada d'activitat entre aquest col·lectiu per qüestions demogràfiques: el nombre de persones d'aquesta franja d'edat és més baixa ara que fa uns anys.

Actualitzat
La crisi econòmica ha duplicat la quantitat de joves aturats a l'estat espanyol fins a arribar a 1,6 milions de persones i la taxa de desocupació s'ha situat al 31,8%, al mateix temps que la població activa entre 16 i 29 anys s'ha reduït de 732.000 persones des del tercer trimestre del 2007.

L'estudi de l'empresa de recursos humans Manpower, dirigit pel catedràtic de la UAB Josep Oliver, mostra que des que va esclatar la crisi econòmica fins al març d'aquest any s'ha registrat un increment de 841.000 aturats joves, després que la bonança econòmica dels anys previs va aconseguir reduir aquesta taxa de descocupació fins a "mínims històrics". Oliver ha assenyalat que el canvi demogràfic dels últims anys ha evitat "una xifra d'atur més elevada", ja que el nombre de joves en la població activa s'ha reduït considerablement.

Per sexes, els homes s'han vist més perjudicats per l'atur que no pas les dones, amb una pèrdua del 37,7% de l'ocupació masculina per un 24,2% en la femenina. Per origen, els treballadors nadius han vist com l'atur els afectava a un 33,3%, menys que el 35,5% de treballadors immigrants afectats.

Anar al contingut