Ankara

Turquia acomiada amb un funeral multitudinari les nou víctimes de l'atac d'Israel

Milers de persones s'han aplegat aquest migdia a Istanbul per retre l'últim homenatge a les víctimes d'una acció que ha generat una forta tensió internacional. En total, nou fèretres amb els cossos dels nou cooperants propalestins morts dilluns per soldats d'Israel. Vuit són turcs i l'altre, un nord-americà amb nacionalitat turca. Tots, segons els forenses que han examinat els cossos que han arribat aquesta matinada des de Tel Aviv, van morir per trets de bala. Dolor entre els familiars i indignació entre els assistents, entre els quals hi havia autoritats, molts militants propalestins i els companys -alguns, ferits- de l'anomenada "Flotilla de la Llibertat".

Actualitzat
Els cadàvers de les persones que van perdre la vida i els ferits han arribat a Turquia hores abans que ho fes l'últim contingent d'activistes, uns 500, que Israel havia retingut durant dos dies després de l'assalt a la "Flotilla de la Llibertat".

Els activistes que han arribat en les darreres hores a Turquia s'estan sotmetent a exàmens mèdics que determinaran si estan bé de salut. El viceprimer ministre turc, Bülent Arinç, ha explicat que en funció dels resultats es podria començar un procés legal contra Israel.

El fiscal general d'Ankara també preveu obrir una causa contra els israelians responsables dels morts i dels ferits en l'atac. De fet, ja ha començat les indagacions entre els activistes.

El govern turc d'Erdogan, antic aliat d'Israel, ha reaccionat amb contundència a aquest atac retirant el seu ambaixador i reclamant sancions. Turquia, que ha ingressat fins a una vintena de ferits als hospitals, reclama una investigació internacional i indemnitzacions per a les víctimes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut