Madrid

El Suprem confirma la condemna al desaparegut Rubianes per haver insultat l'alcalde de Salamanca

L'actor Pepe Rubianes ha estat condemnat "post mortem" pel Tribunal Suprem per un delicte de vulneració del dret de l'honor de l'alcalde de Salamanca. El Suprem ratifica així una sentència anterior de l'Audiència Provincial de Salamanca del juny del 2007 per les declaracions que Rubianes va fer a un diari digital en relació amb el conflicte dels anomenats "papers de Salmanca". L'artista va titllar l'alcalde d'"idiota" i "desgraciat".

Actualitzat
El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència dictada per l'Audiència Provincial de Salamanca al juny del 2007. En aquella sentència es reconeixia que el desaparegut Pepe Rubianes va vulnerar l'honor de l'alcalde del PP de Salamanca, Julián Lanzarote, per unes declaracions que va fer en un diari digital.

El 26 de gener del 2007, i en relació amb la polèmica pel trasllat dels famosos "papers de Salamanca", Rubianes va titllar l'alcalde d'"idiota" i de "desgraciat" i va afegir que "espero que s'ofegui en la seva pròpia merda".

Ara, el Tribunal Suprem considera que les manifestacions de l'actor mort "redunden en el descrèdit de la persona afectada, que per la seva projecció pública i política tenen transcendència social i comporten una desqualificació inamissible de la reputació". La sentència del Suprem diu que "es pot discrepar, censurar i criticar amb tota la força que calgui, però mai no es pot insultar".
Anar al contingut