Barcelona

La Generalitat retarda 15 dies el pagament del concert de 440 milions d'euros als hospitals

Les dificultats de la Generalitat per col·locar deute estan provocant problemes de tresoreria. La Generalitat ja ha anunciat que es veurà obligada a endarrerir quinze dies el pagament de les subvencions als hospitals concertats, un total de 440 milions d'euros. Els centres sanitaris confien que sigui un fet puntual i consideren encara més greu la retallada de les ajudes públiques.

Actualitzat
La Generalitat paga als hospitals concertats el 15 de cada mes. Al mes de juny, però, pagarà el dia 30. Les dificultats alhora de trobar finançament han portat la Conselleria d'Economia a advertir que, de manera puntual, retardaran quinze dies el pagament de 440 milions d'euros al conjunt de centres sanitaris concertats.

De fet, al maig ja han cobrat tard i el govern reconeix que no cobraran el que se'ls deu del març fins a finals de juny. La quantitat puja a 640 milions si hi sumem també el deute del 2009.

Fins ara s'estava pagant a aquests centres amb un termini de 75 dies, però al juny, de manera puntual, s'elevaran els termes de pagament a 90 dies.

Preocupa més l'estisorada

Les patronals dels hospitals consideren que, si realment es tracta d'un fet puntual i que no s'ha de tornar a repetir, els centres podran assumir la demora.

El problema real, segons les patronals dels hospitals, és la retallada del 3,21% de tots els concerts sanitaris aprovada dissabte pel govern. Només un exemple: retallar el 3,21% el concert de l'Hospital de Sant Joan de Déu significarà reduir el pressupost d'un any en 9 milions d'euros.

Davant la ja inevitable retallada, doncs, els gestors hospitalaris demanen a l'administració asseure's conjuntament en una taula per pactar una estratègia de futur comú.

La consigna del Departament de Salut és estalviar i només gastar allò absolutament imprescindible.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut