Sant Joan Despí

TV3 emetrà dijous el documental "Adéu, Espanya?"

TV3 estrenarà dijous al vespre, a les 21.50 hores, el documental "Adéu, Espanya?", on s'analitza la situació política de diferents nacions sense estat que aspiren a decidir el seu futur, com Grenlàndia, el Quebec o Escòcia, i es compara amb la realitat catalana. El documental valora també els aspectes jurídics, polítics i econòmics d'una secessió eventual d'aquests territoris. El treball televisiu forma part de l'espai "Sense ficció", i l'ha dirigit la periodista Maria Dolors Genovès.

Actualitzat
Amb la globalització i la democratització s'ha produït l'emergència de les nacions sense estat que aspiren a decidir el seu propi futur constitucional. "Adéu, Espanya?" és un treball que compara la realitat de Grenlàndia, Escòcia i el Quebec amb la de Catalunya i es planteja si la independència i la secessió són democràtiques.

Després de detallar el marc democràtic i les vies per accedir a la independència, el documental analitza els recursos econòmics de cada país i la seva viabilitat com a estats sobirans. I, finalment, examina el posicionament de la Unió Europea, l'oficial i l'extraoficial, davant la possibilitat de la secessió d'una part d'un estat membre i la seva incorporació immediata a la Unió.

"Adéu, Espanya" està dirigit per la periodista Maria Dolors Genovès i forma part de l'espai "Sense ficció", de TV3.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut