Turquia

Erdogan qualifica l'assalt israelià de "massacre sagnant"

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha afirmat davant el parlament turc que Israel ha de ser castigat per haver assaltat el vaixell turc que formava part de la flotilla solidària que portava ajuda humanitària a la Franja de Gaza i ha assegurat que "res serà el mateix" en les relacions entre els dos aliats. Turquia ha mostrat la seva indignació per la mort de nou persones, quatre de les quals eren turques, durant l'assalt israelià fet ahir per aturar un comboi format per sis vaixells que portaven ajuda a Gaza. Encara hi ha 368 turcs retinguts a Israel.

Actualitzat
"Ningú hauria d'intentar provar la paciència de Turquia", ha dit Erdogan, que ha afegit que "ha arribat el temps perquè la comunitat internacional digui 'ja n'hi ha prou'". El primer ministre ha afirmat que ha parlat amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i amb el primer ministre britànic, David Cameron, i ha apuntat que transmetrà el mateix missatge quan parli per telèfon aquesta nit amb el president nord-americà, Barack Obama. "Israel ha de retirar immediatament l'embargament inhumà sobre Gaza. Matar gent innocent és una temeritat cruel", ha afegit.

Les relacions entre Turquia i Israel s'han deteriorat molta a causa de la posició d'Erdogan amb els palestins al llarg de l'any passat. Erdogan ja ha demanat l'alliberament dels ciutadans turcs detinguts a Israel així com els vaixells, però no ha anunciat cap mesura immediata, mentre que ha deixat clar que les relacions entre Israel i Turquia han quedat danyades irreparablement. "Avui és el començament d'una nova era. Les coses mai seran el mateix un altre cop", ha declarat. "Mai donarem l'esquena als palestins", ha assegurat.

Segons han informat fonts de l'ambaixada turca a Israel, es té confirmació que quatre dels nou morts a l'assalt eren d'aquesta nacionalitat. Alhora, el Ministeri d'Afers Estrangers turc té informació que dels 610 detinguts que hi ha a Beer Sheva, 368 són de nacionalitat turca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut