Madrid

Corbacho diu que d'aquí a "set o vuit dies" s'acabarà el termini per pactar la reforma laboral

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha anunciat que el termini per acordar la reforma laboral amb la patronal i els sindicats acaba "d'aquí a set o vuit dies". Corbacho ha dit en declaracions a TVE que el temps per a les negociacions s'esgotarà "a mitjans de la setmana vinent". El nou ultimàtum del govern espanyol per tenir enllestida la reforma laboral s'acaba a finals de juny, segons ha apuntat el ministre de Foment, José Blanco, tenint en compte que l'acord haurà de passar pel Consell de Ministres. El ministre confia que això es pugui produir entre l'11 i el 18 de juny, i s'ha mostrat esperançat d'arribar a un acord perquè "una reforma pactada sempre serà millor que una reforma imposada".

Actualitzat
El ministre de Foment, José Blanco, ha dit que el govern espanyol tirarà endavant la reforma laboral abans que s'acabi el mes de juny. En una intervenció en un esmorzar informatiu organitzat pel diari "El Economista", Blanco ha assegurat que l'executiu continuarà treballant per aconseguir tirar endavant la reforma laboral "a partir de l'acord", però, si no és possible, ho farà per mitjà d'un decret llei.

Pel que fa a aquesta possibilitat, Corbacho ha afirmat que, en cas que la reforma s'hagi de fer per decret, el govern espanyol "procurarà no fer mesures que danyin" els drets dels treballadors i es tindran en compte les opinions dels sindicats i els empresaris.

Blanco ha insistit que en tot cas, si es fa per aquesta via, el govern vol tenir no només aprovat el decret llei, sinó també que es convalidi al Congrés dels Diputats abans que acabi el mes de juny.

La reforma laboral que busca el govern espanyol vol abaratir l'acomiadament per fer "més accessible i menys costosa" la contractació indefinida i, en canvi, més rígida la temporal. Blanco ha insistit que cal tirar endavant la reforma laboral "costi el que costi" perquè Espanya necessita modernitzar el seu mercat de treball i fomentar la creació de llocs de feina.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut