Barcelona

La xarxa trasllueix el rebombori mundial arran de l'atac a la "Flotilla de la Llibertat"

Israel ha recorregut a la força militar per frustrar les intencions d'un comboi d'ajuda humanitària que pretenia arribar a Gaza per mar i superar així el bloqueig hebreu. La ofensiva ha acabat amb morts i ha mobilitzat la diplomàcia internacional. Però, un cop més, on es visualitza l'impacte que han generat els fets arreu del món és a les xarxes socials. Internet torna a traslluir que no hi ha indiferència a la opinió pública davant algunes notícies.

Actualitzat
Una prova indefectible de la repercussió a les xarxes socials de l'atac israelià a la "Flotilla de la Llibertat" (que és com s'anomena el comboi d'ajuda humanitària) és el Twitter. La xarxa de missatges curts ja situa els termes "Gaza flotilla" al número 1 dels "trend topics" més utilitzats arreu del món aquest dilluns. L'etiqueta #freedomflotilla ja és la quarta més popular.

La immensa majoria d'entrades al Twitter són per condemnar els fets i censurar la política d'Israel. Al Twitter també s'aprofita per convocar la població en diverses manifestacions de repulsa que s'han organitzat arreu del món.

L'altre gegant que reflecteix mobilitzacions socials a internet és el Facebook. En aquesta plataforma hi ha força grups de suport a Gaza i la causa palestina que segueixen la crisi contra la "Flotilla de la Llibertat". És el cas del Front Democràtic per a l'Alliberament de Palestina. També és destacable la informació que oferia la pàgina personal de Manuel Tapial, un dels cooperants catalans participants en la flotilla. Tapial no hi ha introduït cap novetat des de la matinada de dilluns.

També hi ha pàgines que volen posar de manifest les versions del govern israelià, i en aquest sentit, destaca la de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel.

Pirates informàtics al web de l'ONG turca organitzadora de la flotilla

El conflicte que es viu sobre el terreny entre propalestins i israelians també es fa visible a la xarxa amb fets com el sabotatge que s'ha fet a la pàgina web de l'ONG turca IHH. Aquesta organització és la principal responsable de la "Flotilla de la Llibertat" i el seu lloc web www.ihh.org.tr ha estat inaccessible al llarg de tot el dia. Un responsable de l'ONG ha afirmat que el web ha rebut un atac de DoS (Denegació de Servei), una de les tècniques de pirates informàtics més bàsiques i que consisteix a bloquejar l'accés a un web llançant des d'un ordinador malintencionat un elevat nombre de peticions d'accés per tal de saturar-ne el servidor.

Anar al contingut